Odla Svart Rädisa Med Månen

Det finns många fördelar med att odla rädisor vid månen. Den lilla, lökformiga roten är mycket lätt att odla och finns i en oändlig mängd färger. Den svarta varianten av rädisor är särskilt god och passar bra med blodapelsiner. Den sås bäst under avtagande måne, vilket ger snabbare tillväxt och bättre kvalitet. Den sås bäst i slutet av april.

Den svarta sorten odlas lätt i behållare. Jorden är sval och behöver lite vatten. Denna grönsak är mycket lågt underhållsvärd. Rötterna är grunda, så det är bäst att använda en trädgårdslåda. Den kräver regelbunden vattning, vilket gör den perfekt för små utrymmen. Bladen är också ätbara, även om du kanske inte vill äta dem. Det är viktigt att skörda svarträdisorna innan marken fryser till.

  • Vilken fas på månen planterar du rädisor?

    Rotgrödor mår bäst när månen håller på att avta. När månen precis är full är det en bra tid att plantera rotfrukter som potatis, rödbetor och kålrot och fruktträd. Under den sista kvartsfasen är det bäst att undvika plantering alls.

  • Vad är hemligheten med att odla rädisor?

    Den verkliga hemligheten med att odla denna lilla grönsak är snabbhet. Så en kort rad ofta, gallra dem snabbt, håll dem vattnade, ät dem snabbt och så några till. Skörda snabbt när rädisor är lika stora som stora kulor. Bladen och fröskidor som utvecklas är också välsmakande.

Denna rädisor är en favorit bland ekologiska trädgårdsmästare. Växten kräver lite underhåll, men kräver ofta vattning. Under sommaren kommer den att behöva ytterligare fukt, så det är bäst att hålla den fuktig. Det är en bra idé att täcka jorden. Målet är att skörda rädisorna innan den första frostperioden, som vanligtvis inträffar cirka 4 månader efter sådd. Om du drar ut dem innan marken fryser blir de lättare att hantera.

Den svarta rädisan är en läcker, mångsidig grönsak som inte är allmänt tillgänglig i USA. Forntida egyptiska texter nämner att mata pyramidbyggarna med rädisjuice. Det är en mycket vanlig rotfrukt i östländerna. Det anses vara en levertonic i indisk folkmedicin och är ett utmärkt tillskott till sallader och soppor. Kineserna använder roten för lunghälsa och förbättrar lungfunktionen.

  • Är fullmåne bra att plantera?

    När månen är full är ljuset och den tillgängliga fukten på topp. Efter fullmånen i avtagande fasen börjar månskenet och fukten minska. Att odla energi övergår till tillväxt under jord, vilket gör detta till ett bra tillfälle att plantera rotgrödor, såsom rödbetor, morötter, kålrot, lök och potatis.

  • Hur lång tid tar det att växa svart rädisa?

    Odla svarträdisa

    Du kan börja plantera efter all risk för frost på våren, och tidigare på sensommaren, när vädret är svalare och marken är torr. Till skillnad från den röda rädisan tar den svarta rädisan 55 dagar att mogna efter plantering.

Svarta rädisor tar cirka 55 dagar att mogna. Plantan bör planteras på midsommar eller sensommar. Den behöver minst 6 timmars direkt solljus per dag och bör placeras cirka två tum från varandra. Jorden ska vara väldränerande och ha ett pH på 5,9 till 6,8. Du kan till och med plantera rädisa i skuggan om du odlar i ett soligt område.

Svarta rädisor är inte särskilt svåra att odla. Rotfrukten har en kryddig, lätt smak. Det är en flerårig grönsak och kan växa till en höjd av åtta till tolv tum (20 till 30 cm). Den kan planteras hela sommaren, men det är bäst att vänta till de första frostperioderna för att skörda den. Den kan planteras direkt i jorden och kan skördas från maj till september/oktober beroende på klimatet.

  • Hur växer svarta rädisor?

    Plantera svart rädisa från mitten till sensommaren (eller på hösten i milt klimat) antingen direkt sådd i trädgården eller börjat transplanteras inomhus. Placera plantorna 2-4 tum (5-10 cm.) från varandra eller ännu längre om du vill ha större rädisor.

  • Hur lång tid tar det för rädisor att växa fullt ut?

    Hur lång tid tar det för rädisor att växa? Rädisor tar mellan 22 och 60 dagar att växa, beroende på sorten, så kolla alltid baksidan av ditt fröpaket för att säkerställa att du skördar dem vid toppmognad.

Dessa rädisor tar längre tid att mogna än vita rädisor. De är högre och större än vita rädisor. Du vet om de är redo att skördas när den översta delen av roten sticker ut ur jorden. När du har skördat en svart rädisa, kommer du att kunna äta den direkt. Du kan till och med laga den med grönt om du har rester i kylen eller frysen.

Svarta rädisor är en arvsrädisa som är betydligt pepprigare än den vanliga röda rädisan. De tar ungefär dubbelt så lång tid att mogna än den vanliga röda rädisan. Den svarta sorten är både lång och rund. De långa sorterna är skarpare än de runda. Dessutom är skalet krispigt och vitt, och det är lätt att skala dem. Den växer också bra i varmare klimat.

Svarta rädisor är ganska problemfria. De bör dock vattnas väl i augusti, eftersom värmen kan få plantan att bulta. För att förhindra att sniglar och andra skadedjur angriper växten, använd ett tunt nät för att skydda växten. En bra krukblandning bör innehålla en kombination av vermikompost och hönsgödselspellets. NPK för denna produkt är cirka 4%-2%.